19-05-16, 10:57

Διαγωνισμός Ποίησης της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα

Σας ενημερώνουμε ότι, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Βρετανική Πρεσβεία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ποίησης να συμμετάσχουν σε ποιητικό διαγωνισμό με θέμα την ειρήνη, τη συμφιλίωση και την θυσία.

Πηγή έμπνευσης για το διαγωνισμό είναι οι Βρετανοί ποιητές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο διαγωνισμός ποίησης της Βρετανικής Πρεσβείας είναι ανοικτός σε μαθητές όλων των σχολείων της χώρας, τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε ενηλίκους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να συγγράψουν ένα πρωτότυπο ποίημα, στα ελληνικά ή τα αγγλικά πάνω στα θέματα της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της θυσίας.

Το πρώτο βραβείο είναι ένα χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ και το δεύτερο βραβείο ένα χρηματικό έπαθλο 100 ευρώ.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να στείλουν τα ποιήματά τους μαζί με συμπληρωμένη την φόρμα της γονικής συναίνεσης που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο έως τις 31 Μαΐου 2016, μέσω e-mail (competitionpoetry_at_gmail.com (αντικαταστήστε το _at_ με @)).

Οι νικητές του διαγωνισμού θα παραλάβουν τα βραβεία τους σε ειδική τελετή στις 11 Νοεμβρίου 2016, Ημέρα της Εκεχειρίας.

Πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, φόρμα γονικής συναίνεσης και όροι συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στο: https://www.gov.uk/government/world-location-news/a-poetry-competition-in-remembrance-of-the-first-world-war-and-the-consequences-of-war-in-greece.el

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την Βρετανική Πρεσβεία, Γραφείο Τύπου (κα Άσπα Γιαννοπούλου, τηλέφωνο: 210 7272650).

Η συμμετοχή είναι προαιρετική και χωρίς κόστος για το Δημόσιο.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Διαβάστηκε 6359 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 19-05-16, 11:16