Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη

7-09-18, 15:01

Παραμύθι χωρίς όνομα

Paramythi xwris onoma

 

Ημερομηνία κατάθεσης: 28/8/18

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΗΝ.ΔΕΛΤΑ

ΘΙΑΣΟΣ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΧΝΗΣ ΓΕΝΝΕΣΗ

ΘΕΑΤΡΟ

ΑΚΑΔΗΜΟΣ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 17 & ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ

210-5248144

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

10:00 Π.Μ

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΤΟΠΟΣ – ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤ/ΒΑΘΜΙΑ & ΔΕΥΤ/ΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

5,00 €

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.texnisgenesis.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Στη χώρα των Μοιρολάτρων που ευημερούσε μέχρι τον θάνατο του Βασιλιά Συνετού του Α’ , βασιλεύει πλέον η ερημιά .Ο ανεύθυνος γιος του Αστόχαστος που τον διαδέχτηκε φρόντισε μαζί με την βασίλισσα του Παλάβω μονόγια την διασκέδαση και την καλοπέραση τους.Οι κάτοικοι σιγά-σιγά άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταραμένο τόπο και όσοι έμειναν είναι πια διεφθαρμένοι ή συμβιβασμένοι.Η Χώρα γεμάτη από ερείπια κλέφτες τεμπέληδες και ζητιάνους . Τα δέντρα με θλίψη περιγράφουν το ρήμαγμα του τόπου ενώ παρακολουθούν απίστευτες εικόνες κατάντιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο νεαρός Συνετός ο Β’ απογοητευμένος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την χώρα του. Στον δρόμο του όμως συναντάει την Γνώση και την Φρόνηση . Εκείνες καταφέρνουν να του αλλάξουν την γνώμη και έτσι μαζί με την αδελφή του Ειρήνη αποφασίζουν να παλέψουν για να ξαναφτιάξουν απ΄την αρχή το κράτος. Μοιάζει αδύνατον κι όμως εκείνος καταφέρνει να αφυπνίσει κάθε απλό άνθρωπο του λαού. Με απίστευτη επιμονή στον στόχο συσπειρώνει, ενώνει τους ανθρώπους για το κοινό καλό .Ένας μικρός ήρωας μεταμορφώνεται σε ένα πλάσμα με γιγάντια ψυχική δύναμη που μέρα με την μέρα παλεύει την ανομία την διαφθορά την διάλυση. Σύντομα καλείται να αντιμετωπίσει και την εισβολή εχθρικών δυνάμεων. Βρίσκει στις ψυχές των ανθρώπων το κουράγιο τον πατριωτισμό την ελπίδα την καλοσύνη το μεγαλείο και καταφέρνει το θαύμα.

Συγκλονιστικά επίκαιρο το σπουδαίο αυτό έργο της Π.ΔΕΛΤΑ μοιάζει να περιγράφει την Ελλάδα του σήμερα . Σε κάθε σελίδα μέσω της χώρας των Μοιρολάτρων χαρτογραφεί την δική μας πραγματικότητα. Οι χαρακτήρες φαίνονται γνώριμοι Ο Γεροφτωχούλης Ο Κακομοιρίδης Ο Αμοιράκος Ο Πανουργάκος Ο Δάσκαλος Ο Δικαστής Λαγόκαρδος κτλ. Οι πράξεις τους  συμβαίνουν και στην δική μας καθημερινότητατα συναισθήματα τους είναι και δικά μας συναισθήματα . Η απογοήτευση η αποχαύνωση η διαφθορά η μετανάστευση ο συμβιβασμός κυριαρχούν στην ρημαγμένη χώρα του βασιλιά Αστόχαστου.

Μέσα όμως από τα ερείπια ξεπηδάει η ελπίδα που μόνο με την βοήθεια της Γνώσης ανακαλύπτει στην ψυχή του ο νεαρός Συνετός ο Β’ . Η Γνώση είναι εκείνη που τελικά του δίνει την δύναμη να αναγεννηθεί να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του και να καταφέρει μαζί τους το θαύμα. Να φτιάξει μια καλύτερη χώρα απ’ την αρχή, μονάχα με την θέληση του για το κοινό  καλό.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική Μεταφορά-Σκηνοθεσία: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Στίχοι : ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Κινησιολογία : ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Εκτέλεση Παραγωγής : ΤEXNIS GENESIS

Παραγωγή : ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Βασίλης Τραϊφόρος, Φανή Παρλή, Γιώργος Χουσάκος , Δέσποινα Κασιώτη, Κασσάνδρα Μπαφαλούκου , Κώστας Ρωμαίος.