9-09-15, 16:13

Αρχαία Ελληνικά: Α. Αρχαία Ελλάδα – Τόπος και Άνθρωποι, Β. Ηροδότου Ιστορίες

Irodotou A B

Η σύνθεση και δομή του υποστηρικτικού υλικού ακολουθεί το πρόγραμμα διδασκαλίας των δυο μαθημάτων και των αντίστοιχων εγχειριδίων. Το πρώτο, που προορίζεται για την Α΄Γυμνασίου, έχει τίτλο "ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ", ενώ το δεύτερο, που προορίζεται για τη Β΄ Γυμνασίου, έχει τίτλο "ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ".

Το υποστηρικτικό υλικό για το πρώτο μάθημα ["ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"] περιλαμβάνει πέντε μεγάλες ενότητες με τους εξής τίτλους: Α. Ο ελληνισμός του Ανατολικού Αιγαίου, Β. Ο κόσμος της Ασίας, Γ. Οι μυθικές διηγήσεις του Ηροδότου, Δ. Η σύγκρουση των δυο κόσμων και η Ιωνική Επανάσταση, Ε. Οι Περσικοί πόλεμοι: διεξαγωγή και σημασία τους.

Για το δεύτερο μάθημα [" ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"] το υποστηρικτικό υλικό δομήθηκε επίσης σε πέντε μεγάλες ενότητες που αναφέρονται στον ιδιωτικό βίο των αρχαίων Ελλήνων και καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το αντίστοιχο υλικό του σχολικού εγχειριδίου. Οι ενότητες αυτές είναι : Α. Τα αθλήματα, Β. Η κατοικία, Γ. Η ενδυμασία, Δ. Η διατροφή, Ε. Τα συμπόσια. Οι ενότητες αυτές χωρίζονται φυσικά σε υποενότητες ανάλογα με τη φύση και την ιδιαιτερότητα του θέματος. Το κάθε θέμα απαιτεί περί τις δέκα οθόνες κατά μέσον όρο, έτσι που συνολικά το περιεχόμενο του δίσκου περιλαμβάνει περίπου εκατό οθόνες.

Κατασκευαστής: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Το συγκεκριμένο λογισμικό διατίθεται ελεύθερα για εκπαιδευτική χρήση.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Γνωστικό Αντικείμενο: Αρχαία Ελληνικά
  • Βαθμίδα Εκπαίδευσης: Γυμνάσιο
  • Έγκριση Παιδαγωγικού Ινστιτουτου: Ναι
  • ID: 116
  • Άδεια Μεταφόρτωσης: Ναι
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ομηρικά Έπη Α΄και Β΄ Γυμνασίου »