Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13-09-18, 10:43

Εκπαιδευτικά προγράμματα ΑΡΧΕΛΩΝ

Arxelon

 

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ- ΑΡΧΕΛΩΝ

O Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας διατηρούν το μοναδικό Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας στην Ελλάδα που βρίσκεται στην 3η μαρίνα Γλυφάδας. Εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια, τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες από όλη την Ελλάδα περιθάλπονται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάσωσης και στη συνέχεια απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων μπορούν να επισκεφθούν καθημερινά το Κέντρο Διάσωσης και να μάθουν για το τραυματισμένο και απειλούμενο με εξαφάνιση ζώο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο και στις δεξαμενές με τις τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες, συζήτηση και σχόλια για τις αιτίες και τις λύσεις σε οικολογικά ζητήματα καθώς και για την έννοια του εθελοντισμού μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Για την επίσκεψη οργανωμένης ομάδας απαιτείται τηλεφωνική συνεννόηση για ραντεβού στο τηλ.: 210 5231342, πληροφορίες στο www.archelon.gr και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.