Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη

12-10-18, 09:59

Ένας κόμπος στη μέση του γαλαξία

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ημερομηνία κατάθεσης: 5/10/2018

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

«Ένας κόμπος στη μέση του γαλαξία»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Νίκος Μαθιουδάκης, Κίρκη Καραλή

ΘΙΑΣΟΣ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ


ΘΕΑΤΡΟ

Αίθουσα Τέχνης, Κοζάνη

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

50100

24610 24062

Δευτέρα έως Παρασκευή

   Κατόπιν συνεννόησης

   

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ


ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

3 ευρώ


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.dipethekozanis.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Τι είναι η φιλία; Τι είναι η αγάπη; Τι είναι ο έρωτας; Γιατί νιώθουμε αυτό ή εκείνο; Γιατί δεν νιώθουμε κάτι; Ερωτήσεις αναπάντητες, που στο μυαλό ενός εφήβου, ίσως να παραμένουν ως ένας κόμπος... στη μέση του γαλαξία. Τρία πρόσωπα αναζητούν την έννοια των συναισθημάτων μέσα σε μια ιστορία εμπνευσμένη, αφενός από το εμβληματικό έργο «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, και αφετέρου από τα πραγματικά γεγονότα της ζωής του συγγραφέα και της τελευταίας του συντρόφου, Κονσουέλο Σουνσίν, συνθέτοντας ένα ιδιότυπο εφηβικό παραμύθι γεμάτο ζωντάνια και νεανικότητα, προκειμένου να επικοινωνήσει με τη φιλοπερίεργη διάθεση των εφήβων. Η καθημερινότητα και η λογοτεχνία, τα πραγματικά ντοκουμέντα και η μυθοπλασία, το κοντινό παρελθόν και το βαθύ μέλλον μπλέκονται για να δημιουργηθεί μια ιστορία που προσπαθεί να «λύσει​» τον κόμπο!

Η παράσταση αναφέρεται στα συναισθήματα των νέων. ​Πώς, αναπτύσσονται στο παρόν και πώς, πιθανότατα να εξελιχθούν στο μέλλον. ​​Τρία πρόσωπα πάνε σχολείο και ταξιδεύουν στον κόσμο των νεανικών συναισθημάτων. 

Οι ηθοποιοί παίρνουν τη θέση έφηβων μαθητών, δημιουργώντας ταύτιση και προκαλώντας το ενδιαφέρον τους, για το πώς θα λειτουργούσαν οι ίδιοι σε μια αντίστοιχη συναισθηματική περίσταση. Πέρα από ζητήματα συναισθημάτων, το έργο αγγίζει ηθικά και κοινωνικά διλήμματα, ενώ συγχρόνως φωτίζει την περίοδο του Μεσοπολέμου· μια περίοδο που οι ρομαντικοί του κόσμου βρίσκονταν σε έξαρση και –αντιστοίχως με τη σημερινή εποχή– οι αξίες σε κρίση.


ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Φιλάργυρος Το ζωντανό μουσείο »