Εκπαιδευτικές Επισκέψεις


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα e-yliko έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

Οι φορείς που επιθυμούν να αναρτηθούν πληροφορίες για τα προγράμματά τους, μπορούν να ενημερωθούν από εδώ. 

documenta 4

Χάρτες, ήχοι, τηλέφωνα, φωτογραφίες, υφάσματα, σκουπίδια και διάφορα άλλα αντικείμενα συνθέτουν μια συλλογή βιβλιοθήκης με τον τίτλο «Ερμηνείες Υλικών» που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «μια εκπαίδευση» της documenta 14 συγκέντρωσε αντικείμενα και υλικά που προσφέρθηκαν από τους καλλιτέχνες της έκθεσης και καλεί μαθητές όλων των ηλικιών να εξερευνήσουν τη συλλογή αυτή και να συμμετάσχουν σε έναν διαδραστικό περίπατο για να γνωρίσουν τις ποικίλες καλλιτεχνικές πρακτικές και τα πολλαπλά θέματα που διαμορφώνουν την έκθεση.

Μέσω αυτής της βιβλιοθήκης υλικών οι μαθητές μπορούν να ασχοληθούν με μια σειρά από αλληλοσυνδεόμενα θέματα που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της έκθεσης, όπως η μετανάστευση, η αποικιοκρατία, η παράδοση και η οικολογία. Επίσης, μπορούν να πειραματιστούν με διάφορα μέσα και προσεγγίσεις για να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης.

Χώροι:
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)
Καλλιρρόης & Αμβροσίου Φραντζή, 11743 Αθήνα

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Πειραιώς 256, 18233 Αθήνα

Διάρκεια του σχολικού προγράμματος:
25 Απριλίου-14 Ιουνίου 2017

Ώρες: 11 π.μ.-1 μ.μ.
(Δευτέρα κλειστά)

Πληροφορίες για τις κρατήσεις των σχολείων:
Email: athens_at_documenta.de (αντικαταστήστε το _at_ με @)
Τηλ.: +30 2120002282

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΙΕΠ :

http://iep.edu.gr/index.php/el/anakoinwseis-15/385-programma-gia-sxoleia-ermineies-ylikon-mia-vivliothiki-ylikon-kai-antikeimenon-se-dialogo-me-ta-erga-texnis

motormuseum

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία που αποτελούνται από:
α) ξενάγηση με θέμα την ιστορία του αυτοκινήτου και
β) προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής τα οποία απευθύνονται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Το μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά 10.00 – 14.00 και Σαββατοκύριακο 11.00 – 18.00. 

Πληροφορίες για τα Σχολικά Προγράμματα: κ.κ. Γεωργίου Ελένη & Γαμπιεράκη Καλλιόπη
Τηλ. 210-8816187
E-mail: hmm_at_charagionis.com (αντικαταστήστε το _at_ με @)
www.hellenicmotormuseum.com
Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ ανά μαθητή/μαθήτρια


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα ακόλουθα συνημμένα αρχεία: αρχείο 1 και αρχείο 2.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21-03-17, 13:25

mporoume

Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα και προσφέρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  “Μπορούμε στο Σχολείο” με στόχο την  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το θέμα της σπατάλης του φαγητού και εισαγωγή σε έννοιες όπως ο εθελοντισμός και η προσφορά.
Επικοινωνία:
http://www.boroume.gr/
https://www.facebook.com/Boroume
http://twitter.com/#!/boroume

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία: Αρχείο 1       Αρχείο 2

biotexnikoBiomixaniko

Σας πληροφορούμε ότι το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα τα οποία πραγματοποιούνται στα μουσεία και τους ευρύτερα μουσειακούς χώρους της Λαυρεωτικής, απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπτύσσονται σε τρεις θεματικές ενότητες.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

A. “ΠΕΤΡΩΜΑ, ΟΡΥΚΤΟ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ”
1. «Εξόρυξη και Μεταλλεία στη Λαυρεωτική», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
2. «Πέτρωμα-Ορυκτό-Μετάλλευμα: (Τα ορυκτά στην καθημερινή μας ζωή)», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
B. “ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ”
1. «Πώς γίνεται μία ανασκαφή;», για μαθητές Δ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
2. «Μία μέρα στο Μουσείο τα πιάτα γίνανε πινάκια…», για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ – Β’ Δημοτικού
3. «Πώς εργάζονταν οι αρχαίοι»
• «Πως Έφτιαχναν τα Αγγεία», για μαθητές Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α ‘ – Γ’ Λυκείου
• «Πως Έφτιαχναν τα Ενδύματα» για μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’- Γ’ Λυκείου
• «Πως Παρήγαν τον Άργυρο και το Μόλυβδο», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
4. «Η σημασία του ακρωτηρίου του Σουνίου», για μαθητές Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
Γ. “ΝΕΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΛΑΥΡΙΟ”
1. «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας εργάτης», για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’, Β’ Δημοτικού
2. «Εργαλεία και Μηχανές», για μαθητές όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου
3. «Η μεταλλουργία στην παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
o (α) «Παιχνίδι με τη Χημεία του παραπάνω προγράμματος», για μαθητές Δ΄, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
4. «Ανάκληση αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου», για μαθητές Δ’ - ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
4. «Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος», για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ ο μαθητής τις καθημερινές και 6 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.
Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο
Διεύθυνση: Λεωφόρος Λαυρίου 1, Τ.Κ. 19500
Έδρα: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π.
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22920 - 25575
Fax: 22920 - 69178
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.bbem.edu.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 13-02-17, 10:16

mouseioTypografias

Το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης και περιλαμβάνει στη συλλογή του περίτεχνα τυπογραφικά πιεστήρια, μηχανήματα, εργαλεία, αντικείμενα αλλά και σπάνιες εκδόσεις που παρουσιάζουν την εξέλιξη της τυπογραφίας από τη γέννηση της μέχρι τις μέρες μας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα τα τυπώσουν σε αυθεντικά πιεστήρια του 19ου αιώνα και να ανακαλύψουν ένα ξεχασμένο αυτονόητο: τον κόπο και την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκονται πίσω από κάθε τυπωμένο κείμενο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του Μουσείου είναι οι επιμορφωτικές επισκέψεις σχολείων όλων των βαθμίδων για να μπορέσουν οι μαθητές να αποκτήσουν ενδιαφέρον, γνώσεις και άποψη για την Τυπογραφία. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιούνται με ραντεβού. Υπάρχουν ειδικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Μουσείο μπορεί να δεχτεί έως 50 μαθητές ανά επίσκεψη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ. 28210 80090 και 6974020861, Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 – 16:00.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 1-02-17, 14:14

actionArt1

ActionArt / Εικαστική Δράση, ένας χώρος για παραμύθια, καλλιτεχνική έκφραση, ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, εμπειριών, επικοινωνία.
Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που προτείνει, οργανώνει και υλοποιεί η Action Art / Εικαστική Δράση είναι διαδραστικά και έχουν δημιουργηθεί με στόχο την αναβίωση του παραμυθιού, τη γνωριμία των παιδιών με την Παγκόσμια Άυλη Κληρονομιά, τη διάδοση της αφηγηματικής τέχνης, την προώθηση της πολυγλωσσικής αφήγησης, την ενθάρρυνση της προσωπικής και ομαδοσυνεργατικής έκφρασης μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης.
Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων συνδυάζει την Αφηγηματική Τέχνη, την Παράδοση και την Τέχνη. Με αφορμή την αφήγηση παραμυθιών, θρύλων, μύθων, ιστοριών προσεγγίζονται: Πολιτισμοί του χθες και του σήμερα, η ιστορία της πόλης που ζουν, οι χώρες προέλευσης μεταναστών και προσφύγων που κατοικούν στην πόλη, ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά και τους εφήβους, όπως φόβοι, αποκλεισμός, επιθετικότητα, ανισότητα, ετερότητα, συνύπαρξη και με την προσωπική και συλλογική έκφραση μέσω της ζωγραφικής, χαρακτικής, πλαστικής, μουσικής, κίνησης, του λόγου, των παιχνιδιών αποτυπώνεται η προσωπική και ομαδική άποψη και εμπειρία.
Τα προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες τις κάθε ηλικιακής ομάδας, υλοποιούνται από καλλιτέχνες-αφηγητές, παιδαγωγούς με εμπειρία στην εκπαιδευτική διαδικασία, εικαστικούς, θεατρολόγους, μουσικούς, και άλλες ειδικότητες συναφείς με το περιεχόμενο των προγραμμάτων, όπως επίσης και φυσικοί αφηγητές για την υλοποίηση πολυγλωσσικών αφηγήσεων.
Η διάρκεια του προγράμματος στο σχολείο: 2 διδακτικές ώρες (90΄) για Δημοτικό, 60΄ για προσχολική ηλικία, 2 διδακτικές ώρες (90΄) για Γυμνάσιο, Λύκειο.
Για περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 1-02-17, 14:16

sxolikiZoi

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στεγάζεται στην καρδιά της Πλάκας, στην οδό Τριπόδων. Εκπονεί προγράμματα για μαθητές παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης είναι σχεδιασμένα από μουσειοπαιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια ενώ ειδικά προγράμματα υλοποιούνται για φοιτητές και σπουδαστές ΙΕΚ, για ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ΚΑΠΗ και Πολιτιστικούς Συλλόγους. Τα προγράμματα υλοποιούνται τόσο εντός του Μουσείου όσο και εκτός, σε επιλεγμένα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος και σε αρχαιολογικούς χώρους της Πλάκας.
Τα προγράμματα υλοποιούνται από κατάλληλα καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό που αποτελείται από παιδαγωγούς.

Προγράμματα μπορούν να πραγματοποιηθούν και στον χώρο του σχολείου σας

Εκπαιδευτικοί Περίπατοι στην Πλάκα
Εκτός των προγραμμάτων που εκπονούνται εντός του Μουσείου οργανώνονται εκπαιδευτικοί περίπατοι στην Πλάκα
Μέσα από παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο οι μαθητές ξεναγούνται σε αξιοθέατα και μνημεία της Πλάκας μαθαίνοντας την ιστορία της πιο αρχαίας γειτονιάς με έναν ευχάριστο τρόπο. Μπορείτε να επιλέξετε τον εκπαιδευτικό περίπατο που ταιριάζει στην ηλικία των παιδιών, στην ιστορία που διδάσκονται και στα προγράμματα βιωματικών δράσεων που δουλεύουν."
Δείτε το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών περιπάτων:
http://www.ekedisy.gr/ekpedeftiki-peripati-stin-plaka/

Περισσότερες πληροφορίες στο:
http://www.ekedisy.gr/ekpedeftika-programmata-gia-scholia-2016-17/

Mουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
Τηλ.: 2103250341 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
στο http://www.ekedisy.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 1-02-17, 14:16

arxelon

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ προσφέρει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές από την προσχολική ηλικία μέχρι και το Λύκειο.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία.

Ιστοσελίδα: www.archelon.gr

filoiGoulandri

Οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (www.filoi-gnhm.gr), είναι μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Μουσείου το 1978. Σκοπεύουν στη στενότερη σύνδεση του Μουσείου με το κοινό του και στην απόκτηση ερευνητικού πνεύματος, σεβασμού και αγάπης για τη φύση και το περιβάλλον.

Για τις δραστηριότητες Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017 δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19-01-17, 14:29

politistikoparko3

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στην Κερατέα είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Μέσα στο Πάρκο βρίσκεται υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα εργαστήρια όλων των παλιών επαγγελματιών.
Στο χώρο του Πάρκου, συναντά κανείς αμπελώνες και μονάδες οινοποίησης, ελαιώνες και παραδοσιακές μονάδες εξαγωγής ελαιολάδου, σιτοβολώνες, αλώνια, έναν αρχοντικό νερόμυλο, έναν θολωτό ξυλόφουρνο, βοτανόκηπους και πλήθος άλλων εκθεμάτων.
Μια έμπειρη ομάδα Εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση μέσα από ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
 Βότανα και Μυρωδικά
 Παλιά Επαγγέλματα
 Ψωμί
 Παλιά Παιχνίδια
Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του Πάρκου, καθώς και στον χώρο των σχολείων και έχουν διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 229904210, 2103647200, 2109211812
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.politistikoparko.com

 

epoxiDeinosauron

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ δραστηριοποιείται περισσότερο από μια δεκαετία στο χώρο του σχεδιασμού και υλοποίησης βιωματικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με την λαογραφία του τόπου μας, το περιβάλλον, την διατροφή και τον πολιτισμό, ώστε μέσα από τη γνώση του παρελθόντος, να διαμορφωθούν οι ενεργοί πολίτες του αύριο.

Η έκθεση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ» απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.
Τα εκθέματα δεινοσαύρων που υπάρχουν στο πάρκο, μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος, είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.
Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.
Το πρόγραμμα διεξάγεται στο χώρο του Πολιτιστικού Πάρκου και έχει διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 229904210, 2103647200, 2109211812
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.politistikoparko.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19-01-17, 14:30

EAMΣτο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιούνται δωρεάν προγράμματα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλαισιώνουν τη νέα περιοδική έκθεση «Οδύσσειες».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

 

Σελίδα 1 από 7