Επαγγελματικός Προσανατολισμός


Στο χώρο αυτό μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες, καινοτόμες δράσεις και υλικό που αφορούν στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

compass4c


Ενημερωτικό Υλικό                                                Επικοινωνία


 Στην καταγορία Επαγγελματικός Προσανατολισμός  μπορείτε να ενημερωθείτε ή και να αντλήσετε εκπαιδευτικό υλικό το οποίο αφορά Δράσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται από ΚΕΣΥΠ (Κέντρα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) της χώρας, καθώς και από άλλους φορείς.

Μέσω του ακόλουθου συνδέσμου μπορείτε να δείτε το υλικό της παρουσίασης από την ενημέρωση γονέων που έγινε 5-10-2016 στο 1ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, με θέμα: "Η συμβολή του ΣΕΠ στο σχολείο", από την υπ. του ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ κυρία Μπιλανάκη.

Στο ακόλουθο αρχείο μπορείτε να βρείτε υλικό που αφορά στην παρουσίαση του εργαστηρίου ΣΕΠ που διεξήχθη στις 16-11-2016 με θέμα:"Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και ΣΕΠ" από την υπ. του ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ κυρία Μπιλανάκη.

Στο e-book με τίτλο "Ιστορίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού" της κυρίας ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ, υπ. ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, θα βρείτε υλικό για την συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς και ασκήσεις και φύλλα εργασίας.

Στην παρουσίαση της κ. Μπιλανάκη (ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) που επισυνάπτεται, περιλαμβάνεται: Παρουσίαση των σχολών ανά πεδίο καθώς και στοιχεία συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Ενδεικτικά αναφέρονται:
• Η αναγκαιότητα της συναισθηματικής νοημοσύνης και η ενσυναίσθηση.
• Οι δεξιότητες του 21ου αι.
• Τρόποι λήψης απόφασης
• Τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Επισυνάπτεται επίσης και το τεύχος: ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΕΛ στο οποίο παρατίθενται οι σχολές ανά πεδίο με χρήσιμες συνδέσεις και άλλες πληροφορίες.

Επισυναπτόμενο τεύχος:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ  

Αφορά στα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιήθηκαν στα σχολεία Περιστερίου, αρμοδιότητας κ. Μπιλανάκη, υπ.ΣΕΠ  ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ το σχολικό έτος 2015-2016.

Επισυνάπτεται το e-book με τα πρακτικά της Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού "ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ" Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας. 
Το ηλεκτρονικό βιβλίο περιλαμβάνει όλο το υλικό της Διημερίδας για το οποίο έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές και γονείς ειδικά για τις παρουσιάσεις των 2 Σχολών και 43 Τμημάτων των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ από τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές.

Πρακτικά Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού "ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ"

 

Επισυνάπτεται το e-book του ΚΕΣΥΠ Α1 Αθήνας (Γαλατσίου) με την "Αγωγή σταδιοδρομίας σχ. έτους 2015 - 2016"

της Δ.Δ.Ε. Α΄Αθήνας.

Αγωγή σταδιοδρομίας σχ. έτους 2015 - 2016

 

 

Συνημμένα θα βρείτε τις παρουσιάσεις των σεμιναρίων για τους Υπευθύνους Σ.Ε.Π των ΚΕ.ΣΥ.Π, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το Σάββατο 2/4/2016 και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9/4/2016, από το Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Αυτοτελές Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Γενικής Δ/νσης Σπουδών ΠΕ και ΔΕ του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Παρουσιάσεις σεμιναρίων

 

παρουσιάσεις των σεμιναρίων για τους Υπευθύνους Σ.Ε.Π των ΚΕ.ΣΥ.Π, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το Σάββατο 2/4/2016 και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9/4/2016, από το Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Αυτοτελές Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Γενικής Δ/νσης Σπουδών ΠΕ και ΔΕ του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Επισυνάπτουμε το υλικό των τριών ενοτήτων του Σεμιναρίου του ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Περιλαμβάνονται εισηγήσεις- παρουσιάσεις της κ. Μπιλανάκη
1. "Κατανοώντας τη μετάβαση"
2. "ΜΜΕ, διαδίκτυο, ΣΕΠ"
3. "Τεχνικές επικοινωνίας και ενθάρρυνσης στο σχολείο".

Επίσης περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις- παρουσιάσεις της κ. Μ.Καραισαρλή (υπ. ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΡΟΔΟΥ) με θέμα: "Δεξιότητες και τεχνικές αποτελεσματικής επικοινωνίας και συμβουλευτικής"
καθώς επίσης και οι εισηγήσεις - παρουσιάσεις των κ. Κορνηλάκη Ερρικα, κ. Αντωνίου (υπ. ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ) με θέμα: "Από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή".

Υλικό Σεμιναρίου

Τέσσερα ελεύθερα e-books θεματολογίας Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προς ενημέρωση και διάχυση της πληροφορίας στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, που έστειλε ο κ. Νικόλαος Φωτίου Εκπαιδευτικός Δ.Ε. Πιερίας & Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Πιερίας.
Οδηγός Σπουδών Γενικού Λυκείου. Περιέχει στοιχεία για τη δομή και τη λειτουργία των Γενικών Λυκείων, 41 σελίδων, ΙSBN: 978-618-81648-4-0
http://myfiles.sch.gr/server/get/d3e21236b71f3451fb54bf35602bfd2f7


Οδηγός Σπουδών Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Περιέχει στοιχεία για τη δομή και τη λειτουργία των ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων, αναλυτική παρουσίαση τομέων & ειδικοτήτων, επαγγελματικά δικαιώματα, κ.α. 114 σελίδων, ΙSBN: 978-618-81648-5-7
http://myfiles.sch.gr/server/get/de1e9e70738244cec89929a6683268ed3


Οδηγό Σπουδών για την Ανώτατη Εκπαίδευση, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Περιέχει στοιχεία για το νέο σύστημα εισαγωγής, χρήσιμες συμβουλές για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, συνοπτική παρουσίαση σχολών και τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης ανά Επιστημονικό Πεδίο, κ.α. για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, 432 σελίδων, ISBN: 978-960-93-7863-5 http://myfiles.sch.gr/server/get/daa742fd52a8d487abc8ce866762c4eed


Οδηγό Σπουδών για την Ανώτατη Εκπαίδευση, για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων. Περιέχει στοιχεία για το νέο σύστημα εισαγωγής, χρήσιμες συμβουλές για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού και συνοπτική παρουσίαση σχολών και τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης ανά Σχολή, κ.α. για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, 172 σελίδων , ISBN: 978-960-93-7855-0 http://myfiles.sch.gr/server/get/d56fe2dca5b2b4792ae1d930231861110

Σελίδα 1 από 4