Αρχείο Συνεδρίων

Αρχείο Συνεδρίων (132)

taistra

Το Σάββατο 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο UTech Lab παρουσίαση με τίτλο: Το έξυπνο σπίτι ΙΙ: Αυτόματη ταΐστρα.

Η Αυτόματη ταΐστρα είναι ένα νέο σύστημα αυτοματισμού, που συνδυάζει ηλεκτρονική, προγραμματισμό και 3D printing, και έχει ως σκοπό να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία αυτόματη ταΐστρα κατοικιδίων που αποτελείται από έναν μικροεπεξεργαστή, έναν κινητήρα και 3d εκτυπωμένα εξαρτήματα. Με την χρήση ειδικής εφαρμογής σε έξυπνο κινητό τηλέφωνο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενεργοποιούν από απόσταση την αυτόματη ταΐστρα.

Στο τέλος της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν την δική τους ταΐστρα, και θα δημιουργήσουν εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο, που θα ενεργοποιεί την ταΐστρα από απόσταση.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τους δύο μαθητές, δημιουργούς της εφαρμογής και θα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου.

Επίσης, συνεχίζονται τα εργαστήρια: Προγραμματίζοντας το μαγικό ρολόι και Το έξυπνο σπίτι για μαθητές Γυμνασίου και τα εργαστήρια: Βγες από τον λαβύρινθοΡομποτικήΜαθαίνω προγραμματισμό σχεδιάζοντας και Comics με νέα θεματική ενότητα, για μαθητές Ε' και ΣΤ' Δημοτικού.            

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. 

Για πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε το UTech Lab ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 94 69 694.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16-05-17, 12:13

mnimiAnakalipsi

Επιστημονική ημερίδα με θέμα: Η μνήμη και η ανακάλυψη στη διδασκαλία
Τρίτη 16 Μαίου 2017,
ώρα 12μμ - 2μμ στο χώρο του 1ου και 19ου Δημοτικού σχολείου Ζωγράφου, Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Ζωγράφου

Επιστημονική Επιτροπή
Κωνσταντίνος Χατούπης , Καθηγητής, ΣΕΦΑΑ Αθηνών
Βούξινου Ανδριανή, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δ.Ε. Α΄ Αθήνας
Οργανωτική--Επιτροπή
Βούξινου Ανδριανή, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δ.Ε. Α΄ Αθήνας
Κωνσταντίνος Χατούπης , Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Απ. στη ΣΕΦΑΑ Αθηνών
Ματθαίος Βασίλειος, Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου
Ζωγράφου Μωραϊτίδου Φωτεινή, Διευθύντρια 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

Τελευταία τροποποίηση στις 11-05-17, 12:14

4hPatrasIQ 2017

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) συμμετέχουν στην «4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ» που θα πραγματοποιηθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, από 7 έως 9 Απριλίου 2017.

14oFSDET 2017

Στις 27 Απριλίου 2017 επιστρέφει για δέκατη τέταρτη χρονιά το Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το φετινό συνέδριο, με θέμα «Internet of Things, Big Data και Cloud Computing: Μια νέα εποχή για την Επιχειρηματικότητα», θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο της ΕΕΔΕ (Λεωφ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων 61, Αθήνα).

ekpaideushSeTroxiaAllaghs

Ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» προσκαλεί στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η Ελληνική Εκπαίδευση σε τροχιά αλλαγής; - Προοπτικές. Προβλήματα και Λύσεις»

9oDie8nesSynedrioMathematicsEducationAndSociety

Η τρέχουσα οικονομική και η πολιτική κρίση έχει επηρεάσει πολύπλευρα την κοινωνική ζωή, συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι, και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι, έρχονται σε επαφή με τα μαθηματικά. Τα μαθηματικά ενσωματώνονται σε μια ποικιλία από θεσμικές εκφάνσεις, όπως η οικογένεια, το σχολείο, το φροντιστήριο ή ο χώρος εργασίας, ενώ ταυτόχρονα συνδέονται με την κουλτούρα και τον πολιτισμό.

dihmerida

Το 6ο Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνουν διημερίδα την Τετάρτη και Πέμπτη 5 και 6 Απριλίου 2017, ώρα 5.15 το απόγευμα, με τις εξής θεματικές: 

Α. ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, ανά Επιστημονικό πεδίο

Β. Η Αγορά εργασίας για τους νέους, σήμερα και αύριο

Γ. Η Επιχειρηματικότητα των Νέων

Τελευταία τροποποίηση στις 28-03-17, 14:00

hmerida FwnhKaiAkroash 13 5 2017

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, ο Σχολικός Σύμβουλος φυσικής αγωγής Β' Αθήνας, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: "Φωνή και ακρόαση".

10oSynedrioDidaktikisFysEpistKaiNT 2017

Σας γνωρίζουμε ότι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο, από 7-9 Απριλίου 2017 θα διεξαχθεί το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση με θέμα: «Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ Φυσικών Επιστημών, Κοινωνίας και Εκπαιδευτικής Πράξης».

paidagwgikiAksiopoihshDialeimmatos

Η Σχολική Σύμβουλος 6ης, 11ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ΠΕ Αθηνών και η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Α΄ Αθήνας συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Παιδαγωγική αξιοποίηση του διαλείμματος».

Σελίδα 1 από 14