Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη

Αρχείο Συνεδρίων (214)

imeridaOmer

Η φοίτηση μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες (ι.ε.α.) στο τυπικό σχολικό περιβάλλον επιδιώκει, μέσω της συνεκπαίδευσης και του υπευθύνου της Παράλληλης Στήριξης, να τους καταστήσει ισότιμα μέλη του κοινωνικού και μαθησιακού γίγνεσθαι.
Η ημερίδα εστιάζει στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο και στις πρακτικές του εφαρμογές ενώ αναπτύσσεται σε δύο διαστάσεις: την Εξωσχολική και την Ενδοσχολική διαχείριση των δυσκολιών των μαθητών αυτών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 9.30 π.μ. με 2.00 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη της Σχολής Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ (Μ. Ασίας & Δήλου 1, Γουδή), με εισηγήτριες την κα Τερψιχόρη Κόρπα, Παιδοψυχίατρο, Πρόεδρο ΕΕΜ ΔΕΠΥ και την κα Κυριακή Κανάρη, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, Πρόεδρο ΕΕΨΥΠΕΠΣ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.


Προεγγραφές: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfI5cXE5KAA4ZsGxs-7km2tH3uaRA0LdkyUrNA0OoLvGp_bjg/viewform?usp=sf_link

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 ευρώ (10 € για μέλη της O.M.E.P., ΕΕΜ ΔΕΠΥ & ΕΕΨΥΠΕΠΣ)

Τελευταία τροποποίηση στις 1-02-19, 09:49

epikoinonies

Η κινητή τηλεφωνία, τα ασύρματα τηλέφωνα και τα Wi-Fi αποτελούν ιδιαίτερα προσφιλείς στον πληθυσμό ψηφιακές τηλεπικοινωνιακές δομές. Ποιες είναι όμως οι βιολογικές και λειτουργικές επιδράσεις τους στον άνθρωπο και τους ζωντανούς οργανισμούς; Μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας; Υπάρχουν μέτρα για την προσωπική προστασία μας; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα επιχειρήσει να δώσει στους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Περιστερίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο δρ. Στέφανος Τσιτομενέας, Ομότιμος Καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, Καθηγητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Η ομιλία του Καθηγητή Στέφανου Τσιτομενέα με θέμα «Κινητές επικοινωνίες, επιδράσεις και μέτρα» θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Περιστερίου, στην οδό Κύπρου και Ψαρών 28 στο Περιστέρι. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_Εκδήλωσης_ΣΔΕ_Περιστερίου

Τελευταία τροποποίηση στις 25-01-19, 10:53

pragmatikiZoi19

Στο πλαίσιο της διάδοσης της επιστηµονικής έρευνας, της διάχυσης της γνώσης και της δια βίου µάθησης καθώς και της συµβολής στην επίτευξη των κοινών µας στόχων σε θέµατα επιµόρφωσης και καινοτοµίας στην εκπαίδευση, Ο Σύνδεσµος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης-Ελλάδα (APF FU-Grèce), σε συνεργασία µε την Υπηρεσία Συνεργασίας και Πολιτιστικής δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα διοργανώνει επιµορφωτική ηµερίδα η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 (10:00-14:00) της οποίας το θέµα είναι:
«H πραγµατική ζωή στο σχολείο»
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.apf.gr .

Tripodis Paxysarkia

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18  ΜΑΪΟΥ 2018, ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 1

(ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ & ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΤΗΛ: 2105385634)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Τομέας Μαθημάτων  Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής

Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΕΚΠΑ

Τμήμα Ενδοκρινολογικό-Αύξησης και Ανάπτυξης, Νοσοκομείο Παίδων Παν. & Αγ. Κυριακού 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Της Ελληνικής Εταιρείας   Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο έγγραφο.

 

ekedisi 3 synedrio

Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Σχολή Μωραΐτη συνδιοργανώνουν στις 20-22 Απριλίου  2018 στην Αθήνα το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: αναζητώντας την καινοτομία, την τέχνη, τη δημιουργικότητα». Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται και φέτος καινοτόμα βιωματικά εργαστήρια, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Η φετινή θεματική των εργαστηρίων θα αφορά στην «Τέχνη και τη δημιουργικότητα».

Agg XAtzimichali photo

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Πρόσωπα Άξια Τιμής, τιμά τη μνήμη της μεγάλης λαογράφου και συγγραφέως, Αγγελικής Χατζημιχάλη.

Η Αγγελική Χατζημιχάλη ήταν η πρώτη που αφιερώθηκε στη μελέτη και την ανάδειξη της λαϊκής τέχνης. Γυρνώντας τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας συγκέντρωσε πλούσιο υλικό για την ελληνική παράδοση, το οποίο ανέδειξε μέσα από το συγγραφικό της έργο, αλλά και μέσω εκθέσεων, εργαστηρίων και σχολών. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλε καθοριστικά στη διάδοση, στη διατήρηση και στην αξιοποίηση της ελληνικής λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Idrima Voulis Samos

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τέσσερις ιστορικές εκδόσεις για την περίοδο της Ηγεμονίας στη Σάμο», και μέσα από τις σελίδες τεσσάρων τόμων τους, παρουσιάζουν ολοκληρωμένα την περίοδο της Ηγεμονίας, της Επανάστασης του 1912 και των πρώτων ετών μετά την Ενσωμάτωση της Σάμου στην Ελλάδα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11-04-18, 09:27

Asdraxas 20180329

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και το περιοδικό Ιστορικά τιμούν τη μνήμη του Σπύρου Ασδραχά, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ιστορικούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 21-03-18, 09:36

idrymaBouylhs

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Τό θέμα εἶναι τ ώ ρ α τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη», που φιλοξενείται από τις 12 Φεβρουαρίου στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στον κορυφαίο ποιητή της μεταπολεμικής περιόδου.

DigmatikesDidaskalies20180421

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, οι Σχολικοί Σύμβουλοι φυσικής αγωγής Β΄ και Α΄ Αθήνας και το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Δειγματικές διδασκαλίες για τις νέες τάσεις των προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής στο δημοτικό σχολείο», το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, ώρα 09.00 στο Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών (Μποδοσάκειο διδακτήριο), Κάντζα Αττικής.

Σελίδα 1 από 22