Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017

Tosodoula

Ημερομηνία κατάθεσης: 3/2/2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Η Τοσοδούλα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (διασκευή Στέλλα Ματάλα)

ΘΙΑΣΟΣ

Της Τοσοδούλας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Στέλλα Ματάλα

ΘΕΑΤΡΟ

κουκλοθέατρο

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

85100

6971815065

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ναι

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ρόδος

6971815065

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά , Γυμνάσια-Λύκεια

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

3 ευρώ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

https://www.facebook.com/Τοσοδούλα-Κουκλοθέατρο-2016-335867630110579/

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Πρόκειται για το παραμύθι της Τοσοδούλας σε μια σύγχρονη διασκευή βασισμένη στο ομώνυμο κλασσικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Είναι ένα χάρτινο κουκλοθέατρο με δισδιάστατες κούκλες και σκηνικά που μαγεύουν μέσα από μία πρωτότυπη εικαστική ματιά μεταφέροντας τον θεατή σε έναν φανταστικό κόσμο. Το παραμύθι συνοδεύεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι που έχουν γραφτεί ειδικά για το συγκεκριμένο έργο. Καθώς η αφηγήτρια διηγείται τις περιπέτειες της Τοσοδούλας οι δύο κουκλοπαίκτριες ζωντανεύουν τις κούκλες, και όχι μόνο, με έναν δικό τους μοναδικό τρόπο, ενώ οι ήρωες αποκτούν τη δική τους χαρακτηριστική φωνή. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο κουκλοθέατρο που συγκινεί τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες.

Η μικρή Τοσοδούλα γεννιέται στο άνθος ενός λουλουδιού, εκπληρώνοντας την επιθυμία της κυράς Καλής να αποκτήσει ένα παιδάκι. Από την καλή κυρά την κλέβει μια βατραχίνα που ευελπιστεί να την παντρεψει με το γιο της. Το κάλεσμα της Τοσοδούλας για βοήθεια, μέσα από το τραγούδι της την οδηγεί σε ένα δάσος γεμάτο χελιδόνια που την κάνουν φίλη τους. Τα χελιδόνια φεύγουν και η Τοσοδούλα βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι μιάς ποντικίνας. Η κυρά Νινα η ποντικίνα θέλει να αποκαταστήσει την Τοσοδούλα παντρευοντας την με τον κύριο Κόντικα τον τυφλοπόντικα... που ήταν έξαιρετος κύριος αλλά κυρίως πλούσιος. Ένα ατύχημα του χελιδονιού φίλου της τους ξαναφέρνει κοντά και το χελιδόνι την οδηγεί στην πραγματική πατρίδα της Τοσοδούλας όπου κατοικούν κι άλλα τοσοδούλικα πλασματάκια... εκεί την περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη...

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Διασκευή παραμυθιού: Στέλλα Ματάλα

Εικαστική επιμέλεια σκηνικών: Στέλλα Ματάλα

Βοηθοί κατασκευής: Maja Widler, Πέτρος Κελεπέρας

Μουσική – Στίχοι: Δάφνη Καρελλάκη

Αφήγηση: Αλίντα Σπηλιώτη, Στέλλα Ματάλα

Κουκλοπαίκτριες: Maja Widler, Manuela Widler

Σκηνοθεσία κουκλοπαικτριών: Κατερίνα Κουλιούση

Σκηνοθεσία κουκλοθεάτρου: Στέλλα Ματάλα, Πέτρος Κελεπέρας, Αλίντα Σπηλιώτη, Μάγια Παπαγεωργίου

Κατηγορία Κουκλοθέατρο

ZwhsMouTaksideion

Ημερομηνία κατάθεσης: 28-1-2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ

ΘΙΑΣΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΝΑΚΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΑΡΗ 54

421 31  ΤΡΙΚΑΛΑ

694 490 1886

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Β. ΕΛΛΑΔΑ

694 490 1886

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

3 €

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δ/Υ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία της λογοτεχνίας είναι το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού “Το μόνον της ζωής του ταξείδιον”.

Ο Κωστής Παλαμάς ονόμασε “Το μόνον της ζωής του ταξείδιον” ονειρόδραμα, που στην ουσία είναι ένα αδιάκοπο πέρασμα από το φανταστικό στο πραγματικό και από τη μεταφορά στην κυριολεξία. Ο αφηγητής διηγείται την ιστορία του ως παιδί, που παρασυρόμενο από τα λεγόμενα του παππού του, στρατολογείται στην Πόλη ως ραφτόπουλο για να ζήσει το όνειρό του. Από τις πρώτες στιγμές της άφιξής του στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζουν οι δυσκολίες και η αδυναμία του να προσγειωθεί στη σκληρή και ανιαρή πραγματικότητα. Επιστρέφει από ένα αναπάντεχο γεγονός στο σπίτι του και εκεί στην εξοχή, πάνω σε ένα ύψωμα, παππούς και εγγονός επιχειρούν τον απολογισμό της ζωής τους. Ό,τι τους ενώνει, πέρα από όλες τις διαφορές, είναι η εμπειρία της καταπίεσης και το όνειρο της φυγής, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι αποδράσεις στο χώρο του μύθου.

Έχοντας αποσπάσει το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου στην Αθήνα το 2011 και έχοντας παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2011 στο θέατρο Eliart στο Βοτανικό και στο Θέατρο ‘’Βεάκη’’ στην Αθήνα , “Το μόνον της ζωής του ταξείδιον” ξεκινά ένα ταξίδι στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας από τον Βασίλη Νανάκη και τον Άγγελο Αντωνίου, σε ένα εκφραστικό, χειμαρρώδη και αφηγηματικό κείμενο διάρκειας μιας ώρας και κάτι, που κόβει την ανάσα, από την αρχή μέχρι το τέλος, κατακτώντας το κοινό παρά το δύσκολο του εγχειρήματος, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κείμενο στην αρχαΐζουσα γλώσσα, που δεν είναι θεατρικό έργο, αλλά ένα διήγημα, γραμμένο πριν από έναν αιώνα.

Η παράσταση διαρκεί περίπου μία ώρα.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΝΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΝΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΝΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Κατηγορία Θέατρο