Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018

Fos stin texni

Το εργαστήρι κεραμικής λειτουργεί από το 1986 και οργανώνει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα για νηπιαγωγεία, και δημοτικά που βασίζονται στην αρχή της βιωματικότητας.

Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την δημιουργική έκφραση των παιδιών γνωρίζοντας την κεραμική του αρχαιοελληνικού πολιτισμού , της λαϊκής μας παράδοσης αλλά και την κεραμική των νεότερων χρόνων (μοντέρνα κεραμική ) . Τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά την κεραμική τέχνη μέσα από ένα παιχνίδι αναζήτησης και δεξιοτήτων ,με την βοήθεια της φαντασία τους και την έμπειρη καθοδήγησή μας ,δημιουργούν τα δικά τους έργα.

Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα για τμήματα μέχρι 50 παιδιά ,μπορούν να πραγματοποιηθούν και στο χώρο του σχολείου, οργανωμένα από εμάς με εργαλεία και υλικά , έτσι τα παιδιά δεν χρειάζονται να μετακινηθούν. Τα προγράμματα μπορούν να προσαρμοστούν στον χρόνο της διδακτικής ώρας. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Politistico Parko

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ  στην Κερατέα είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Μέσα στο Πάρκο βρίσκεται υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα εργαστήρια όλων των παλιών επαγγελματιών.

Στο χώρο του Πάρκου, συναντά κανείς αμπελώνες και μονάδες οινοποίησης, ελαιώνες και παραδοσιακές μονάδες εξαγωγής ελαιολάδου, σιτοβολώνες, αλώνια, έναν αρχοντικό νερόμυλο, έναν θολωτό ξυλόφουρνο, βοτανόκηπους και πλήθος άλλων εκθεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.