Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

ksanthipi

Ημερομηνία κατάθεσης: 10/1/2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΞΑΝΘΙΠΠΗ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Γιώργου Α. Χριστοδούλου

ΘΙΑΣΟΣ

Θεατρική σκηνή Πολυχώρου Λυκαβηττού

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Ευάγγελος Αγάλου

ΘΕΑΤΡΟ

Altera Pars

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5, Λυκαβηττός

ΤΚ 114 71

2103647200

Καθημερινές για σχολεία

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ναι

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Λαμία, Σύρος

2103647200

Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δευτεροβάθμια

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

5€

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

https://www.politistikoparko.com/sokratis/

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Η γυναίκα του μεγάλου φιλοσόφου, έρχεται ξαφνικά στο σήμερα και μιλά για όλα και όλους. Για την εποχή της, την Αρχαία Αθήνα, τους πολέμους, για το πώς φτιάχτηκε η Ακρόπολη, αλλά και για τα σπουδαία γεγονότα που συνέβαιναν τότε, στην Ελλάδα, πριν 2.500 χρόνια. Θυμάται τα παιδιά της, τον άντρα της τον Σωκράτη, την καταδίκητου. Τη φυλακή, το κώνειο και τον άδικο θάνατό του. Μια ανθρώπινη Ξανθίππη που ξαναζεί το παρελθόν της, διδάσκει πολιτισμό με απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία, αλλά συγχρόνως, πλουτίζει και τη δική μας γνώση. Άλλοτε σαρκαστική, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε συγκινητική, προσπαθεί να μας πει, αυτά που δεν μας είπε και δεν μάθαμε ποτέ.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Κείμενο: Γιώργου Α. Χριστοδούλου , Σκηνοθεσία: Φωτεινής Νταφοπούλου,  Ηθοποιοί: Τζένη Κολλάρου-Καλλέργη,  Φωτογράφος: Μαρία Αγγελική Γκίντη, Οργάνωση/ Παραγωγή: Πολιτιστικό Πάρκο

Κατηγορία Θέατρο

gaidourohora19

Η Γαϊδουροχώρα είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία και όλα τα έσοδα χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς που αναφέρει το καταστατικό της.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία συνδυάζουν τη βιωματική μάθηση και το παιχνίδι με τη χαρά της επαφής με τα ζώα και τη φύση.

Σκοπός τους είναι η εξοικείωση των παιδιών με τα ζώα, η καλλιέργεια της ζωοφιλίας, αλλά και η αγάπη και ο σεβασμός πρoς αυτά. Τα προγράμματα ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν σχετικά με το γαϊδουράκι και τη μακρόχρονη προσφορά του στον άνθρωπο, φέρνουν σε επαφή με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, οδηγούν τα παιδιά να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς του, χτίζουν τις βάσεις για μια διαφορετική ματιά στη σχέση μας με τα ζώα γενικότερα.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.